BDP Bağımsız Adaylarını Belirledi
BDP erken davrandı
Ankara’da siyasi partilerde milletvekili adayları için son bir güne girilirken, BDP göstereceği bağımsız adayları açıkladı.
NTV Güncelleme: 22:07 TSİ 09 Nisan. 2011 Cumartesi
DİYARBAKIR – Siyasi partilerde milletvekili listeleri için geri sayım sürerken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) diğer partilerden erken davrandı ve bağımsız adaylarını açıkladı. BDP, 39 ilde 61 bağımsızı adayı destekleyecek.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Hakkari’den, Leyla Zana Diyarbakır’dan, Aysel Tuğluk ise Van’dan aday olacak.
KCK davasından tutuklu Hatip Dicle Diyarbakır’dan, Faysal Sarı Şırnak’tan, İbrahim Ayhan Şanlıurfa’dan, Kemal Aktaş Van’dan, Selma Irmak Şırnak’tan ve Gülseren Yıldırım Mardin’den aday gösterildi. Hülya Avşar’ın amcasının kızı Yüksel Avşar da Ardahan’dan aday.
Gülten Kışanak Siirt’ten TBMM’ye girebilmek için yarışacak. Ertuğrul Kürkçü Mersin, Ahmet Türk ise Mardin’den listede. Ferhat Tunç Tunceli’den, Sırrı Süreyya Önder İstanbul ikinci bölgeden aday.
BDP’nin 12 Haziran seçimlerinde destekleyeceği bağımsız adaylar şunlar:
Mersin
Ertuğrul Kürkçü
Adana
Murat Bozlak
Ağrı
Murat Öztürk Halil Aksoy
Bingöl
İdris Balukan
Bitlis
Hüsamettin Zemzemcioğlu
Diyarbakır
Leyla Zana, Hatip Dicle, Altan Tan, Şerafettin Elçi, Emine Ayna, Nursel Aydoğan
Hakkari
Esat Canan, Selahattin Demirtaş, Adil Zozani
İstanbul
Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Mustafa Avcı, Sebahat Tuncel
Mardin
Ahmet Türk, Erol Dora, Gülseren Yıldırım
Tunceli
Ferhat Tunç
Batman
Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata
Şırnak
Hasip Kaplan, Selma Irmak, Fesal Sarıyıldız
Ardahan
Yüksel Aşkar
Van
Nazmi Gür, Kemal Aktaş, Aysel Tuğluk
Siirt
Gültan Kışanak
Muş
Sırrı Sakık, Demir Çelik
Şanlıurfa
İbrahim Binici, İbrahim Ayhan
Kars
Mülkiye Birtane
Adıyaman
Veli Büyükşahin
Gaziantep
Akın Birdal